De Orthomoleculaire gezondheidszorg streeft ernaar om met voeding zo veel mogelijk nodige en nuttige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo weinig mogelijk schadelijke stoffen.

Met het doel klachten te voorkomen, kan het nodig zijn om naast een gezond voedingspatroon extra voedingsstoffen in de vorm van voedingssupplementen in te nemen. Deze bevatten een hoog gehalte aan stoffen die ook in beperkte hoeveelheid in voeding voorkomen zoals vitamines, mineralen, aminozuren, essentiële vetzuren, enzymen, anti-oxidanten,...

De Orthomoleculair therapeut kijkt naar de mens in zijn geheel en zoekt de oorzaak van de klachten.

De Orthomoleculaire gezondheidszorg kan preventief ingezet worden, bijvoorbeeld om je energiepeil te verbeteren en de kans om het ontstaan van ziekten of klachten te verminderen.

Het kan ook worden toegepast als aanvulling op reguliere therapieën en behoort daarom tot de complementaire gezondheidszorg. 

Algemeen kunnen we stellen dat de Orthomoleculaire gezondheidszorg zorgt voor het aanvullen van tekorten en het adviseren van een optimale voeding waardoor de gezondheid behouden of verbeterd wordt. 

Dit is geschikt voor iedereen (zowel kinderen als volwassenen) die bewust met voeding en lichaam wil omgaan. 

VOED_info.jpg